Jij bent een
Fire logo en tekst
Hallo Fire Mama!

Jeeee je bent zwanger! 
Wat een bijzondere tijd is dit. Je voelt van alles, je bent veel emotioneler en soms vind je het best spannend allemaal. 

Je bent niet de enige. 1 op de 5 vrouwen ziet op tegen de bevalling of is er zelfs erg bang voor. Je hebt geen idee wat je te wachten staat en wat je allemaal gaat voelen. Het enige wat je weet is dat het veel pijn gaat doen, toch?

Of misschien ben je wel al een keer eerder bevallen, en wil je het absoluut niet nog een keer op die manier ervaren. Misschien is de bevalling je ontzettend tegen gevallen of is het niet gegaan zoals je gehoopt had.

Wist je dat het vrouwenlichaam perfect is ontworpen voor de bevalling? De natuur heeft alles tot in de kleinste details uitgedacht. Als je begrijpt hoe je lichaam werkt neemt dat al een groot deel van je angst weg.
En met deze kennis kun je heel bewust met je lichaam gaan samenwerken.
De geboorte is echt een samenwerking tussen jou, je lichaam en je baby. Hoe bijzonder is dat?

Ik ben Esther Koppelaar

Zwangerschap en geboorte hebben mij altijd gefascineerd. In 2006 ben ik afgestudeerd als verloskundige. Ik heb een aantal jaar gewerkt als waarneemster bij verschillende verloskundigenpraktijken. In 2011 heb ik besloten om thuis te blijven bij mijn kinderen, ze zijn maar zo kort klein, die tijd komt nooit meer terug. Omdat ik de geboortezorg toch niet helemaal los kon laten heb ik een opleiding gevolgd tot echoscopist en HypnoBirthing docent en heb ik me verdiept in Orgasmic Birth en Spinning Babies.
Nu combineer ik mijn kennis als verloskundige en Vrije Geboortegeest tot de ultieme zwangerschapscursus. Een combinatie tussen duidelijke informatie, ontspanningsoefeningen en andere Mind-tools. Want iedere vrouw en iedere baby verdient een mooie en veilige geboorte, zelfs als je al weet dat je een medische indicatie hebt.

Lieve Groetjes,
Esther Koppelaar, GeboorteCoach

esther_naam_doorzichtig
Passie en Intuïtie

Je bent een impulsief en gepassioneerd iemand. Als jij ergens enthousiast over bent dan laait jouw vuur hoog op en ben je moeilijk af te remmen. Je bent geïnteresseerd in andere mensen en vriendelijk naar iedereen. Je hebt daarom veel vrienden en vriendinnen en een druk sociaal leven. Maar, men moet jou of je geliefden geen onrecht aandoen. Dan kun je enorm fel reageren.
Je bent een moderne en modieuze vrouw. Je ziet er graag goed verzorgd uit. Je kleed je vrouwelijk en je vind het fijn om je sexy te voelen. Je hebt een duidelijke eigen stijl.

Omdat je zo door het leven vliegt vind je het lastig om tijdens de zwangerschap de rust te vinden en te vertragen en je te richten op de baby. Ook moet je wennen aan het idee om moeder te worden. Hoe gaat je leven er straks met een baby uitzien? Heb je dan nog wel tijd voor je vriendinnen en voor al die leuke uitstapjes? Maar als je eenmaal moeder bent en je hebt je ritme gevonden, dan merk je dat het eigenlijk vanzelf gaat.

Je bent enorm enthousiast en gelukkig met de baby in je buik. Je vind alles wat er met je lichaam gebeurd mateloos interessant. Je wilt er dan ook alles over weten. Je leest alles wat los en vast zit over zwangerschap en geboorte. Je wilt je supergoed voorbereiden op de bevalling en je rol als moeder.
HypnoBirthing of zelfs Orgasmic Birth, het zegt je nu nog niet zoveel, maar het klinkt super interessant! Je staat open voor nieuwe ideeën en inzichten en bent bereid om te leren.
Soms duizelt het aanbod aan verschillende zwangerschapscursussen je en daardoor lukt het je juist niet om een keuze te maken.
Je hoeft niet verder te zoeken.

Het Fire Mama programma is perfect voor jou.

fire3
Fire Mama Programma

Een complete voorbereiding op de geboorte van je kindje

Online Fire Mama

Je voorbereiden op de geboorte van je baby heerlijk thuis op de bank, onder een dekentje met een kopje thee, achter de laptop of tablet.
Helemaal specifiek afgestemd op de Fire Mama. Met extra aandacht voor hypnobirthing en contact maken met je kindje.

Elements of Birth Workshop

Tijdens deze workshop leer je in een dag alles wat je moet weten over de bevalling. Ik vertel je precies hoe je lichaam werkt tijdens de geboorte, hoe angst de geboorte negatief beïnvloed en hoe je ademhalings- en ontspanningstechnieken kunt toepassen zodat jij jouw droomgeboorte kunt beleven.
Je bent deze dag met zowel Water, Air, Earth en Fire Mama's.

Combi Deal

De Elements of Birth Workshop in combinatie met het Online Water Mama programma zodat jij optimaal bent voorbereid op de bevalling. 

Alle theorie en oefeningen van de workshop worden tijdens de Online cursus herhaald, zodat je alles nog eens rustig op je kan laten inwerken. Bovendien bevat het Online programma méér visualisatie en ontspanningsoefeningen en leer je om de wet van aantrekking toe te passen op je bevalling.

Het Fire Mama Programma

Online Zwangerschapscursus

Volledig Online te volgen

In 10 Online lesmodules inclusief videoles, werkboek met opdrachten, audiobestanden en geboortefilmpjes leer je alles wat je moet weten over de geboorte. Lekker in je eigen tijd, op een moment dat het jou uitkomt.
Een moment voor jezelf, waarbij je de volledige aandacht voor je zwangerschap en baby hebt.

Praktisch toepasbaar

Je leert hele duidelijke en praktische technieken die je kunt toepassen voor een zo soepel mogelijk verloop van de geboorte.

Samen met je partner

Je kunt de lessen samen met je partner bekijken. Je partner leert technieken om jou te ondersteunen en leert om jullie geboortewensen te bewaken. Zo hoeft je partner niet 'verplicht' mee naar de les, maar leert hij/zij thuis vanachter de pc of tablet tóch alle belangrijke lessen.

Visualisatieoefeningen

Elke lesmodule  is gekoppeld aan een visualisatieoefening. Zo krijg je meer verdieping op de modules. Ja gaat onder andere je angsten loslaten, contact maken met je baby en je Inner Wise Woman ontmoeten.

Hypnobirthing

Extra aandacht voor hypnobirthing. Het toepassen van zelfhypnose/diepe ontspanning tijdens de bevalling

Blije Baby

Baby's die op een kalme en natuurlijke manier zijn geboren slapen en eten vaak beter en huilen minder.

Fire

Wanneer is een Online Zwangerschapscursus ideaal voor jou?

Als je niet wekelijks de deur uit wilt naar een zwangerschapscursus, maar toch wilt voorbereiden op de bevalling.

Als je in de polder woont en er is geen cursus bij je in de buurt.

Als jij of je partner veel ’s avonds werkt of veel van huis is en je kan daardoor geen cursus volgen.

Als je nog kleine kinderen hebt en je hebt geen oppas om naar een cursus te gaan.

Als je je niet prettig voelt in een groep.

Als je je partner niet mee krijgt naar een cursus.

Fire

Online leren is echt ontzettend vernieuwend en helemaal van nu! Je kunt de 10 modules volledig online, in je eigen vertrouwde omgeving bekijken en volgen. Lekker in je eigen tijd, op een moment dat het jou uitkomt van achter de pc, tablet of zelfs je mobiel.

Fire

Mogelijke Nadelen van een Online Zwangerschapscursus:

Geen vragen kunnen stellen aan docent:
Ik ben online bijna 24/7 beschikbaar voor jouw vragen. Je kan me altijd bereiken via de Facebook groep, messenger of mail. Wanneer je kiest voor de Combi Deal zien we elkaar sowieso in real life.

Geen contact met andere zwangeren:
Je wordt lid van een besloten Facebook community vol met gelijkgestemde Water Mama's die ook zwanger zijn. Hoe leuk is het om ook na de zwangerschap elkaar nog op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van jullie baby! Uit ervaring weet ik dat online hele waardevolle contacten kunnen ontstaan.

Fire

Wat krijg je:

10 online lesmodules, waarin elke fase van de bevalling aan bod komt.

Je hebt direct toegang tot alle modules.

Elke module bestaat uit een video, een ontspanningsoefening, een werkboek met uitleg en opdracht en een Geboortefilmpje.

Toegang tot de besloten Facebook Community

Fire

Wat is het resultaat:

Je kijkt gegarandeerd vol vertrouwen uit naar de geboorte.

Je snapt waarom ontspanning zo belangrijk is voor een normale werking van je lichaam en waarom angst juist alles blokkeert.

Je krijgt een heel duidelijk beeld van hoe jij de geboorte wilt beleven.

Je krijgt handvatten en mind-tools die je kunt gebruiken tijdens de bevalling (en erna kunt blijven gebruiken!)

Je bent je bewuster van je mind-set en kan deze kennis gebruiken voor alle aspecten van het leven. (Ouderschap, opvoeding, werk)

Een tevreden en goed gehechte baby. Veel problemen die onze generatie ervaart zijn een gevolg van onveilige hechting. De maatschappij gaat snel en is hard en we worden zo opgevoed om daarmee om te kunnen gaan. Snel zelfstandig zijn, niet verwennen, op de eigen kamer slapen, laten huilen en niet oppakken. Het is wetenschappelijk bewezen dat een natuurlijke geboorte, borstvoeding en je baby goed aanvoelen zorgen voor een veilige hechting tussen ouder en kind. Deze veilige hechting voorkomt (gedrags)problemen op latere leeftijd.

Je komt terecht in een prachtige Facebook community vol gelijkgestemde Fire Mama's die allemaal zwanger zijn. Je kunt in deze veilige omgeving alles aan elkaar vragen. En ook na de zwangerschap alle mijlpalen van je baby delen.

Ik ben zelf bijna 24/7 beschikbaar in de community. Je mag alles aan me vragen.

Fire

Wat kan ik niet beloven:

Een Geweldige Geboorte is niet perse een thuis bevalling in bad, met bloemblaadjes en kaarsen. In mijn ogen is een Geweldige Geboorte er één waar jij met 100% tevredenheid op terug kijkt. Ook als het niet gaat zoals je van tevoren bedacht had. Ook een ziekenhuis bevalling, een inleiding of een keizersnede kan een Geweldige Geboorte zijn. Een geboorte waar je zelf de regie in handen had en je niet liet bang maken of overhalen tot handelingen of protocollen waar je niet achter staat. Daarom informeer ik je in dit programma over alle keuzes en mogelijkheden die je hebt. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het tóch anders loopt dan gehoopt. Je kunt zelf in controle zijn tijdens de bevalling, maar je moet die controle ook los durven laten. Het werk over laten aan je lichaam. Het is een kwestie van een balans zoeken tussen die twee.

Ik kan je niet een prachtige natuurlijke bevalling, thuis in bad met rozenblaadjes beloven. Ik bied je dus niet The Holy Grail tot een Geweldige Geboorte. Je bent zelf verantwoordelijk voor het proces. Hoe meer je oefent, hoe meer je de technieken eigen maakt, hoe meer ontspannen jij de geboorte ingaat, hoe groter de kans op een Geweldige Geboorte.

 

JE KRIJGT DIRECT TOEGANG TOT ALLE LESSEN EN DE BESLOTEN FACEBOOK COMMUNITY
Wat klanten zeggen...
Het Fire Mama Programma
Online Zwangerschapscursus

Modules

 • Module 1: Geschiedenis, mind-body verbinding en hormonen.
 • Module 2: Ontwikkeling baby eerste 3 maanden, intuitief contact maken met je baby en zorgverlener kiezen.
 • Module 3: Start van de bevalling
 • Module 4: Ontsluitingsfase
 • Module 5: Oerkrachtfase
 • Module 6: Geboortefase
 • Module 7: Het voorkomen van medische interventies
 • Module 8: Na de geboorte
 • Module 9: Alles wat je moet weten over het laten slagen van de borstvoeding.
 • Module 10: Kraamtijd en baby, slaap en huil gedrag, dragen, meukvrije verzorging van de baby.

Inclusief

 • Ademhalingsoefeningen
 • Leren affirmeren
 • Visualisatie
 • Meditatie
 • Ontspanninsoefeningen
 • Zelf hypnose technieken
 • Spinning Babies houdingen
 • Tips vanuit Orgasmic Birth en HypnoBirthing
fire2
Jouw investering …

in een complete voorbereiding op de geboorte van je kindje

Elements of Birth Workshop

€ 147,- incl. btw
 • Op zaterdagen in Dordrecht van 10.00 tot 16.00 uur
 • Ook mogelijk om samen met je partner te komen voor € 222,-
 • Een hele dag vol info en oefeningen
 • Incl. een gezonde lunch
 • Theorie over de normale werking van je lichaam tijdens de geboorte
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • Visualisatie oefeningen
 • Werkboek om te downloaden

Combi Deal

€ 247,- incl. btw
 • De beste deal: Tijdelijk geen € 397,- maar € 247,-
 • Ultieme voorbereiding op de bevalling
 • De Elements of Birth Workshop
 • Het Fire Mama programma online
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • Je partner leert technieken aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen
 • Meest complete manier om je voor te bereiden op de bevalling

Fire Mama Programma Online

€ 124,- incl. btw
 • Tijdelijk geen € 197,- maar € 124,-
 • 10 Online Modules
 • Theorie over de normale werking van je lichaam tijdens de geboorte
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • 8 geleide Visualisatie oefeningen
 • De wet van Aantrekking
 • Werkboek om te downloaden
 • Toegang tot de besloten Facebook community
Elements of Birth Workshop

1-Daagse workshop

Alles in 1 dag

In 1 dag tijd leer je alles wat je moet weten over de geboorte. Een uitje waarbij je echt even de volledige aandacht voor je zwangerschap en baby hebt.

Praktisch toepasbaar

Je leert hele duidelijke en praktische technieken die je kunt toepassen voor een zo soepel mogelijk verloop van de geboorte.

Ontmoet andere zwangeren

Een gezellig samenzijn met andere zwangeren die allemaal Elements of Birth volgen. Je ontmoet vandaag ook Fire, Water en Earth mama's.

Herhaling van alle oefeningen

Tijdens de dag bespreken we alle theorie die je in het online programma hebt gehoord nog een keer. We oefenen met elkaar de ademhalingen en ontspanningsoefeningen. En er is genoeg ruimte om al je vragen aan mij te stellen.

Inclusief een gezonde lunch

Een volledig verzorgde dag. Inclusief drinken, lunch en tussendoortjes. Geef dieet wensen tijdig aan mij door.

Blije Baby

Baby's die op een kalme en natuurlijke manier zijn geboren slapen en eten vaak beter en huilen minder.

Fire

Wil je vol vertrouwen toeleven naar de geboorte?

Wil je je zo goed mogelijk kunnen ontspannen?
Wil je een dag volledige aandacht voor jou en je baby?
Dan is de Elements of Birth Workshop jouw ideale zwangerschapscursus.

De geboorte van een kind is vaak de mooiste ervaring van je leven. Toch zien veel vrouwen op tegen de bevalling. En dat is zonde, want het is niet nodig! De angst voor pijn tijdens de bevalling is ons al vroeg bij gebracht door de media, films en verhalen uit onze omgeving. Als je begrijpt dat je lichaam perfect is uitgerust en ontworpen voor de bevalling dan neemt dat al een groot deel van je angst weg

Fire

Tijdens de geboorte zijn er ontzettend veel hormonen aan het werk. Die hormonen kunnen tegen je of voor je werken. Door middel van ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen leer ik je om de juiste hormonen in te zetten tijdens de geboorte.

Als je begrijpt hoe de natuur tot in de kleinste details alles voor ons heeft uitgedacht, dan neemt dat al een groot deel van je angst of spanning weg. Je krijgt gegarandeerd veel eye-openers op deze dag.

Fire

Tijdens de workshop komen alle natuurlijke alternatieven aan bod die je eerst met je zorgverlener zou kunnen toepassen voordat je overgaat tot een medische interventie. Na het volgen van de workshop weet je precies wat jouw wensen en verlangens zijn voor de bevalling. En dit kun je meteen verwerken in je geboorteplan.
Als laatste geef ik je tips en tricks voor het laten slagen van de borstvoeding.

Een verwendag voor jou en je baby. Inclusief lunch, drinken en tussendoortjes. Een gezellig samenzijn met andere zwangeren.

Fire

Wat is het resultaat

Je kijkt gegarandeerd vol vertrouwen uit naar de geboorte.

Je snapt waarom ontspanning zo belangrijk is voor een normale werking van je lichaam en waarom angst juist alles blokkeert.

Je krijgt een heel duidelijk beeld van hoe jij de geboorte wilt beleven.

Je krijgt handvatten en mind-tools die je kunt gebruiken tijdens de bevalling (en erna kunt blijven gebruiken!)

Je bent je bewuster van je mind-set en kan deze kennis gebruiken voor alle aspecten van het leven. (Ouderschap, opvoeding, werk)

Een tevreden en goed gehechte baby. Veel problemen die onze generatie ervaart zijn een gevolg van onveilige hechting. De maatschappij gaat snel en is hard en we worden zo opgevoed om daarmee om te kunnen gaan. Snel zelfstandig zijn, niet verwennen, op de eigen kamer slapen, laten huilen en niet oppakken. Het is wetenschappelijk bewezen dat een natuurlijke geboorte, borstvoeding en je baby goed aanvoelen zorgen voor een veilige hechting tussen ouder en kind. Deze veilige hechting voorkomt (gedrags)problemen op latere leeftijd.

Je komt terecht in een warm bad vol gelijkgestemde vrouwen die allemaal zwanger zijn. Zo hou je leuke contacten met andere moeders eraan over.

Fire

Wat kan ik niet beloven:

Een Geweldige Geboorte is niet perse een thuis bevalling in bad, met bloemblaadjes en kaarsen. In mijn ogen is een Geweldige Geboorte er één waar jij met 100% tevredenheid op terug kijkt. Ook als het niet gaat zoals je van tevoren bedacht had. Ook een ziekenhuis bevalling, een inleiding of een keizersnede kan een Geweldige Geboorte zijn. Een geboorte waar je zelf de regie in handen had en je niet liet bang maken of overhalen tot handelingen of protocollen waar je niet achter staat. Daarom informeer ik je in dit programma over alle keuzes en mogelijkheden die je hebt. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan als het tóch anders loopt dan gehoopt. Je kunt zelf in controle zijn tijdens de bevalling, maar je moet die controle ook los durven laten. Het werk over laten aan je lichaam. Het is een kwestie van een balans zoeken tussen die twee.

Ik kan je niet een prachtige natuurlijke bevalling, thuis in bad met rozenblaadjes beloven. Ik bied je dus niet The Holy Grail tot een Geweldige Geboorte. Je bent zelf verantwoordelijk voor het proces. Hoe meer je oefent, hoe meer je de technieken eigen maakt, hoe meer ontspannen jij de geboorte ingaat, hoe groter de kans op een Geweldige Geboorte.

 

OP ZATERDAGEN VAN 10.00 TOT 16.00 IN DORDRECHT
Wat klanten zeggen...
Fire
Elements of Birth Workshop

Vol vertrouwen en in je eigen kracht bevallen

Jouw investering …

in een complete voorbereiding op de geboorte van je kindje

Elements of Birth Workshop

€ 147,- incl. btw
 • Op zaterdagen in Dordrecht van 10.00 tot 16.00 uur
 • Ook mogelijk om samen met je partner te komen voor € 222,-
 • Een hele dag vol info en oefeningen
 • Incl. een gezonde lunch
 • Theorie over de normale werking van je lichaam tijdens de geboorte
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • Visualisatie oefeningen
 • Werkboek om te downloaden

Combi Deal

€ 247,- incl. btw
 • De beste deal: Tijdelijk geen € 397,- maar € 247,-
 • Ultieme voorbereiding op de bevalling
 • De Elements of Birth Workshop
 • Het Fire Mama programma online
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • Je partner leert technieken aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen
 • Meest complete manier om je voor te bereiden op de bevalling

Fire Mama Programma Online

€ 124,- incl. btw
 • Tijdelijk geen € 197,- maar € 124,-
 • 10 Online Modules
 • Theorie over de normale werking van je lichaam tijdens de geboorte
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • 8 geleide Visualisatie oefeningen
 • De wet van Aantrekking
 • Werkboek om te downloaden
 • Toegang tot de besloten Facebook community
CombiDeal

Elements of Birth workshop én Online Air Mama Programma

Een geheel verzorgde dag voor jou en je baby en het Online Air Mama programma. De meest optimale voorbereiding op de geboorte!

Je partner kijkt de lessen terug

Zo'n workshop dag kan best overweldigend zijn. Met de combi deal kun je alle theorie nog eens rustig herhalen. Samen met je partner! Zodat je partner ook de technieken leert die jou kunnen ondersteunen. Je partner kan méér dan alleen je hand vasthouden!

Meer oefeningen

Tijdens de Elements of Birth workshop doen we een aantal basisoefeningen.

Het online programma gaat net wat uitgebreider in op alle theorie. Zo krijg je een verdieping op alles wat je hebt geleerd tijdens de dag.

De beste deal

Je leert hele duidelijke en praktische technieken die je kunt toepassen voor een zo soepel mogelijk verloop van de geboorte.

Goodiebag

Wanneer je kiest voor de Combi Deal krijg je tijdens de workshop dag een leuke Goodiebag mee naar huis.

Facebook community

Je kunt je aanmelden voor de besloten Facebook groep die bij de cursus hoort. Zo heb je toch het groepscontact met andere zwangeren en deel je met elkaar deze bijzondere ervaring.

Vol vertrouwen en in je eigen kracht bevallen

Dat kan jij ook. Zonder angst en juist met veel zin toeleven naar de geboorte van je kindje. Na het volgen van het Fire Mama programma ben jij volledig voorbereid op de bevalling.

Jouw investering …

in een complete voorbereiding op de geboorte van je kindje

Elements of Birth Workshop

€ 147,- incl. btw
 • Op zaterdagen in Dordrecht van 10.00 tot 16.00 uur
 • Ook mogelijk om samen met je partner te komen voor € 222,-
 • Een hele dag vol info en oefeningen
 • Incl. een gezonde lunch
 • Theorie over de normale werking van je lichaam tijdens de geboorte
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • Visualisatie oefeningen
 • Werkboek om te downloaden

Combi Deal

€ 247,- incl. btw
 • De beste deal: Tijdelijk geen € 397,- maar € 247,-
 • Ultieme voorbereiding op de bevalling
 • De Elements of Birth Workshop
 • Het Fire Mama programma online
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • Je partner leert technieken aan om jou zo goed mogelijk te ondersteunen
 • Meest complete manier om je voor te bereiden op de bevalling

Fire Mama Programma Online

€ 124,- incl. btw
 • Tijdelijk geen € 197,- maar € 124,-
 • 10 Online Modules
 • Theorie over de normale werking van je lichaam tijdens de geboorte
 • Ademhalingstechnieken die écht werken
 • Ontspanningsoefeningen
 • 8 geleide Visualisatie oefeningen
 • De wet van Aantrekking
 • Werkboek om te downloaden
 • Toegang tot de besloten Facebook community
Fire logo en tekst
Scroll naar top